Atelier Plan B

Creativiteit met een visie

Door het van een kist bij Atelier plan B kunnen leerkrachten op een eenvoudige manier de meervoudige intelligentie stimuleren van kinderen in de basis school leeftijd.

         

Een themakist van Atelier plan B stimuleert talentontwikkeling in een sprookjesachtige sfeer. Samen met de kinderen gaan we op avontuur en zoeken we de kleuren van de regenboog. Bij elke kleur wordt een gebied geprikkeld uit de meervoudige intelligentie ( volgens Gardner) en worden bepaalde zintuigen gestimuleerd. De draaiboeken van Atelier plan B zijn thema gericht en worden ondersteund door zelf geschreven prentenboeken en verhalen. Er wordt gewerkt met pictogrammen, decoratie- & houten spelmateriaal waardoor het  thema levend wordt in de klas. De door lopende verhaallijn sluit aan bij de belevingswereld en het niveau van kinderen. De leskisten van Atelier plan B zorgen ervoor dat leerkrachten in het onderwijs eenvoudig een gevarieerd programma kunnen aanbieden. En zo met veel plezier, samen met de kinderen te werken aan hun talenten.

Samen met kinderen tussen 4 en 13 jaar wil Nicolle spelenderwijs talenten ontdekken en versterken. Dit gebeurt door met veel plezier te schilderen, boetseren, poppenkast & toneel te spelen. Bij Atelier Plan B worden ook sport, spel & natuur activiteiten en coöperatieve werkvormen  aangeboden. We sluiten hierbij op een natuurlijke manier aan bij het niveau van de kinderen, zo leren de kinderen hun kwaliteiten kennen en versterken. De kinderen ervaren het vlinder gevoel door trots te zijn op wat ze kunnen en stijgen zo boven zichzelf uit.