Atelier Plan B

Creativiteit met een visie

Poppenkast of levende sprookjes

Het spelen met poppenkastpoppen is ontzettend leuk. Er is een ruime keuze uit vrolijke voorstellingen voor klassen en groepen. Iedereen geniet van de grappige en soms ook vertederende poppen in de poppenkast. Als alternatief voor de poppenkast werkt Nicolle ook met een groot sprookjesboek waarmee ze de sprookjes samen met de kinderen tot leven laat komen. Nicolle speelt op scholen, kinderdag verblijven, peuterspeelzalen bedrijven maar ook in haar eigen Atelier, of bij jou thuis op een kinderfeestje. Nicolle schrijft haar verhalen zelf, dus zijn ze aan te passen aan elk thema of onderwerp. 

De voorstellingen:

Alle verhalen schrijft Nicolle zelf, waardoor ze origineel zijn en goed aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. De kinderen worden gestimuleerd om interactief bezig te zijn tijdens de voorstellingen. Hieronder volgt een overzicht.

De pestvogels

Dit is een poppenkast spel tegen pesten, hierin laten twee pestvogels zien hoe vervelend pesten kan zijn en wat voor gevolgen dat heeft. Kinderen kunnen door middel van de poppen voelen hoe het is om te pesten en gepest te worden. Dit poppenspel wordt aangevuld met originele werkkaarten, kleurplaten en een dans.

Sprookjes boerderij

In dit spel staan de dieren van de sprookjes boerderij centraal. Voor jongere kinderen zijn ze heel herkenbaar. Veel zaken uit het dagelijks leven van de dieren komen terug in het poppenkast spel. De dieren beleven allerlei avonturen op de boerderij. Met hun karakter kunnen ze je aan het lachten maken, je vertederen maar je ook laten schrikken.

 

 

Clowntje Kriebel

 

Clowntje Kriebel is een grote hand pop die de kinderen kennis laat maken met hun zintuigen en emoties. Hij wordt hierbij geholpen door de talenten vlinder.

De regenboog poppen

Deze kleurrijke poppen laten kinderen zien en ervaren welke talenten er zijn en wat voor leuke activiteiten je ermee kunt doen. Deze poppen werken volgens de methode van de meervoudige intelligentie van Gardner ( een Amerikaanse psycholoog).

 

Lotus op wereldreis

Voor de oudere kinderen is Lotus het hippie meisje heel herkenbaar, ze gaat op wereldreis met haar hondje Mazzel. Ze beleven de spannendste avonturen. Ze ontdekken de wereld maar ook zichzelf.

Poppenkast met jaar vieringen.

Met Sinterklaas, Kerst, Pasen maar ook met het wisselen van de seizoenen zijn er poppenkast voorstellingen die aansluiten bij deze thema’s .

Vier jij je kinderfeestje bij Atelier plan B?

Dan kun je de poppenkast erbij boeken. Dit is erg leuk als introductie van het thema.

 

Scholen, bedrijven en instellingen

Natuurlijk is het mogelijk om een poppenkast voorstelling te boeken bij Atelier plan B. Afhankelijk van de duur en de frequentie van de voorstellingen wordt er een prijs afspraak gemaakt.

Voorstellingen op aanvraag

Werkt u met een bepaald thema of onderwerp dan is het mogelijk om daar een passende voorstelling voor te maken. In verband met de  voorbereidingstijd gelieve dit minimaal 6 weken van te voren te bespreken.